در ویژه برنامه «زنان قصه ما» که در حوزه هنری استان اصفهان برگزار شد، درباره جایگاه زنان سخن گفته شد.
به گزارش روابط عمومی حوزه هنری، برنامه «زنان قصه ما» با همکاری هنرهای تصویری حوزه هنری، دفتر تخصصی سینما و مجموعه فرهنگی توازن در ساعت 18 روز یکشنبه ۳ بهمن در پردیس سوره حوزه هنری برگزار شد، در این برنامه که به مناسبت روز زن برگزار شده بود مستند «با زبان خاموش» روایت زندگی دکتر بدرالزمان قریب به کارگردانی منوچهر مشیری به نمایش درآمد و هاجر صراط عسگری فر به عنوان مجری کارشناس و دکتر معصومه گودرزی پژوهشگر مطالعات تاریخ اجتماعی فرهنگی به بیان نکاتی در خصوص جایگاه زن در جامعه پرداختند.
دکتر معصومه گودرزی پژوهشگر فرهنگ گفت: همه زنان ایرانی ظرفیت این را دارند که مانند دکتر بدرالزمان قریب باشند. خوشبختانه مستند زندگی نامه خانم دکتر قریب ساخته شده است و از این دست بانوان در ایران زیاد هستند و زنان ما تا قبل از مشروطه خانه نشین بودند و فعالیت اجتماعی نداشتند، آنچه به تابوشکنی زنان و ورود آنان به اجتماع منجر شد انقلاب مشروطه بود.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به منابع تاریخی پس از انقلاب مشروطه زنان جایگاه خود را پیدا کردند و در بحث به توپ بسته شدن مجلس و فتح تهران و اصفهان زنان نقش برجستهای داشتند و زنانی مانند بی بیمریم حضور فعال داشتند و آنچه سبب ورود بیشتر زنان به جامعه شد ایجاد مدارس نوین بود.
گودرزی با اشاره به اینکه پشت سر هر مرد موفقی یک زن قرار دارد، به زندگی دکتر ملک زاده بیانی در آگاهی بخشی به زنان در دوره قاجار و پس از آن پرداخت و تصریح کرد: زنان ایرانی با اهدای طلای خود به دولت مصدق کمک کردند که دولت روی پای خود بایستند و منجر به ملی شدن صنعت نفت شدند و همچنین نقش زنان در دفاع مقدس را نمیتوان نادیده گرفت.
وی از روزنامه دانش به عنوان اولین روزنامه ای که زنان را با حقوق خود آشنا کرد نام برد و در اصفهان صدیقه دولت آبادی را با روزنامه "زبان زنان" در آگاهی بخشی به زنان موثر دانست.
سخنران این برنامه به نقش خانم ملک زاده بیانی در تاسیس اولین موزه سکه در اصفهان پرداخت و گفت: وی یکی از کسانی است که اسمش در یونسکو ثبت شده است و جزو مشاهیر علمی جهان و کارشناسان خطوط باستانی است که در ۱۹ سالگی دکترا گرفت و در سال ۱۳۷۷ از دنیا رفت.
گودرزی در پایان تاکید کرد: اگر یک مادر یک فرزند خوب تربیت کند یک فرزند می تواند یک نسل خوب تربیت کند و یک نسل خوب جامعه را به سمت تعالی می برد و اولین هدف ما تربیت یک فرزند خوب است همین که یک زن بتواند خانواده خود را به خوبی مدیریت کند کار بزرگی انجام داده است.
انتهای پیام/
نظر شما